Perşembe, Ağustos 01, 2013

Optik Sürücü HDD Dönüştürücü

Merhaba. Bu yazımda size  laptoplarda yüksek performans artışı sağlayacak bir yöntem anlatacağım. Bu yöntem  donanımsal bir yöntem olup bu denli bir performansı sağlayacak en ucuz işlemdir.
 Artan Flaş Bellek(USB bellek) teknolojisi ile cd-dvd teknolojisi hayatımızdan yavaşça çıkmaya başladı. Onların yerine Blu-Ray teknolojisi gelmiş olsada bu teknoloji bizim için hala bir miktar pahalı. Bu teknolojilerin yanı sıra yakın zamanda bilgisayar dünyamıza giren SSD(Solid State Disk) diye bir gerçek var. HDD teknolojisinden çok daha hızlı olan fakat ömür ve kapasite konusunda HDD'lere yetişemeyen bu teknoloji bize bilgisayarın ve programların hızlı açılmasını ve çalışmasını salıyor. 
Bazı üst düzey laptoplar hem SSD hızını hemde HDD kapasitesini bir arada sunabilmek için çift diskli sisteme geçmişlerdir. Bu yazıda size anlatacağım konu da tam olarak budur. Bu yazım size uçuk fiyatlar ödemeden bu teknolojiye sahip olmanızı sağlayacak. Fakat biliyorsunuz ki laptopların alanı sınırlı bu yüzden bu teknoloji bizden başka bir donanımı feda etmemize neden olacak. Hangi donanım olduğunu biliyorsunuz, yazının en başında söyledim. Optik Sürücü, diğer adıyla dvd-rom. 


Gördüğünüz donanım bize laptopumuzda yeni bir depolama alanı açmamızı sağlayacak.

Resimde görüldüğü üzere Laptopumuzdaki ana hard diskin yerine aldığımız SSD yi takıyoruz. Dvd-rom'umuzun yerine de hard diskimizi takıyoruz.


Not: Laptopumuza yaptığımız bu donanım güncellemesinin maliyetini düşürmek için size tavsiyem 32 GB SSD almanız. Sadece sisteminizi ve ağır programlarınızı SSD'ye kurmak yeterli olacaktır.