Pazar, Mart 03, 2013

Windows üzerinde Android işletim sistemi kullanmak




Arkadaşlar bugün size windows üzerinde android işletim sistemini kullanabileceğimiz 4 program tanıtacağım.



1-)BlueStacks:
BlueStacks, tam bir Android sistemini size sunmuyor ancak belirli Android uygulamalarını çalıştırabiliyor. Belirli diyoruz, zira BlueStacks'da indirebileceğiniz uygulama sayısı kısıtlı. Ancak BlueStacks Cloud Connect uygulamasını cebinize yüklediğinizde uygulamalarınızı PC'niz ile cebiniz arasında eşitleyebiliyor ve inanılmaz bir işlevselliğe sahip oluyorsunuz.

BlueStacks, tam ekran olarak çalışıyor ancak Alt-Tab klavye kısayolunu kullanarak diğer Windows uygulamalarınıza geçiş yapabiliyorsunuz. 

Uygulama indirebilmek için bir BlueStacks hesabına kaydolmanız veya programı Facebook ile bağlamanız gerekiyor. Menüde bulunan Get More Apps simgesine tıklayarak uygulama indirmeniz mümkün. 


Download:BlueStacks


2-)YouWave:
7 gün deneme süresi sunan program ile Android uygulamalarının nasıl çalıştığını tecrübe edebilirsiniz. Program size Android giriş ekranı ve uygulama menüsünden oluşan bir arayüz sunuyor.

YouWave çok sayıda uygulama ile gelmese de Amazon App Store veya AndAppStore'dan uygulama indirmeniz mümkün. Bunun için View menüsünden Online Content'i seçerek sunulan uygulama mağazalarına gözatabilirsiniz. Uygulamayı yüklediğinizde emülatörün uygulama menüsünde bu uygulamayı göreceksiniz.



Download:YouWave


3-)Resmi Android Emülatörü:
Google'ın sunduğu Android uygulama geliştirme seti, ücretsiz bir Android emülatörü ile geliyor. Ancak bu emülatör, geliştiricilere yönelik. Yine de Android'in son sürümü olan Android 4.0'ı denemek için harika bir fırsat sunuyor.

Başlamak için öncelikle Google'dan SDK Manager'ı yüklemeniz gerekiyor. Ardından onu çalıştırmalı ve Install düğmesine basarak gerekli yazılımı yüklemelisiniz.


İndirme tamamlandığında Tools menüsünü açın, Manage AVDs'i seçin. Şimdi New düğmesine basarak yeni bir sanal cihaz meydana getirin. Hedef olarak yüklü Android sürümünü seçin, sanal cihazınız için bir isim verin ve Create AVD'ye tıklayın.


Yeni sanal cihazı Device Manager penceresinde göreceksiniz. Bu cihazı seçin ve Start düğmesine basın. Launch'a tıklayarak Android emülatörünü çalıştırın. Emülatörün açılması biraz zaman alabilir.


Google'ın Android emülatörü, yazımızda tanıtmış olduğumuz YouWave veya BlueStacks kadar iyi çalışmasa da uygulama indirip yüklemenize izin veriyor. Uygulama bulmak için AndroidZoom gibi bir web sitesinden faydalanabilirsiniz.



Download:Android SDK

4-)WindowsAndroid:
Android uygulamaları bir emülatör sistemi ile PC ve Mac cihazlarında çalıştırmaya imkan veren BlueStacks kullanıma sunulmuşken, WindowsAndroid adlı yeni bir yazılım bu imkanı yerleşik olarak sunma sözü veriyor.

Henüz ilk geliştirme aşamasında olan yazılım, PC üzerinde Dalvik sanal makinesi oluşturarak, üzerinde Android 4.0 işletim sistemini çalıştırabiliyor. Android yüklü mobil cihazlardaki prensiplere benzediği için de akıcı bir kullanım tecrübesi sunuyor.

Yazılım Android 4.0 işletim sistemini sorunsuz olarak çalıştırabiliyor ve klavye, fare, Bluetooth kontrolcüleri gibi bağlantı destekleri de sunuyor. Cihaza bağlı olarak dokunmatik ekran desteği de var. Geliştiriciler Android işletim sisteminin yeni sürümünü de yakında ekleyeceklerini belirtiyor. Yazılım Windows 8/7/Vista üzerinde çalışabiliyor. Flash, Windows Media Player gibi yazılımlar da entegre edilmiş.

Yazılım Full HD çözünürlüğe kadar ekran desteği ve tam ekran modu desteği de sunuyor. Ancak henüz erken aşamada olduğu için çökmeler ve hatalara sık sık rastlanıyor.

Ayrıca yazılım içerisinde herhangi bir ön yüklü uygulama ve Play mağazası desteği bulunmuyor. Bu bakımdan apk dosyalarını indirdikten sonra windowsandroid_root\data\app klasörüne atarak yeniden başlatmanız gerekiyor. 


Kaynak:donanimhaber.com,chip.com